Özel Arama

Dünyanın İlk 3D Baskı Ofisi

Dünyanın İlk 3D Baskı Ofisi

Emirates Towers yerleşkesindeki bina, Dubai Future Foundation'ın geçici ofisine ev sahipliği yapacak.

ABB’nin uygulamasını üstlendiği elektroteknik bina altyapı yönetimi, KNX bina yönetimi iletişim protokolü ile kontrol edilebiliyor ve ayrıca diğer iletişim protokolleri ile haberleşebiliyor. Aydınlatılan alanların, konfor ve rahatlığı için parlaklık, renk ve renk sıcaklığı kontrolünün uzaktan tabletle yönetilebilmesi sağlanıyor. Buna ek olarak, KNX aydınlatma denetimi, otomatik aydınlatma kontrolüne sahip olmayan bir binaya göre enerji tasarrufunu %25'e kadar arttırabiliyor.

ABB Bina Ürünleri Yöneticisi Mike Mustapha, “‘Office of the Future’ geleceğin bina projeleri için bir vitrin proje. Bizim teknolojimiz bu projenin hedeflerine ulaşmasına; sezgisel arayüz ve olağanüstü tasarıma sahip aksesuarlar ise iç mekanların estetiğine katkıda bulunuyor” diyor. 

6 metre yüksekliğinde, 36 metre uzunluğunda ve 12 metre genişliğinde bir 3D yazıcı binayı inşa etmek için kullanıldı. 3D baskı ofis, özel bir çimento karışımı kullanılarak sadece iki hafta içinde inşa edildi.  Binanın enerji tüketimini azaltabilmek, yapıyı doğrudan güneş ışığından koruyup serin tutmak amacı ile güneşlik gibi pek çok yenilikçi özellik kullanıldı.

2016-07-18 17:01:35